Hoe ontdek je gaslekken ?

6 aug

Wordt er in je bedrijf met gas gewerkt? Dan wil je natuurlijk wel dat dit op een veilige manier gebeurt. Om ervoor te zorgen dat de veiligheid van de werknemers gewaarborgd is kun je als bedrijf ervoor kiezen om producten aan te schaffen die het waarnemen als er ergens gas lekt. Deze producten worden gebruikt voor gasdetectie.

Diverse soorten meters

Gasdetectie is mogelijk op diverse manieren waarbij speciale meters gebruikt worden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een single gas meter die een bepaalde looptijd heeft en geen onderhoud behoeft. Er bestaan ook multimeters waarmee je meerdere soorten gas kunt meten. Een andere keuze is een PID meter waarmee ook vluchtige gassen gemeten kunnen worden. Behalve deze drie genoemde meters kun je ook nog een keuze maken voor een stand alone meter of een zogenaamd docking station. Er zijn ook accessoires te koop voor bij de meters waarbij je kunt denken aan een aanzuigslang of filters.

Hoe bestel je een goede meter?

Als je een meter wilt bestellen doe je dat eenvoudig via internet. Je kunt een keuze maken uit een van de genoemde modellen maar vervolgens kun je ook aangeven op wat voor batterijen je deze wilt laten werken. Tevens kun je aangeven welke sensoren erop dienen te zitten. Het is namelijk niet voor ieder bedrijf nodig om alle soorten gas te kunnen detecteren maar je kunt een keuze maken uit wat voor jouw bedrijf belangrijk is.

Vraag informatie als je er niet uitkomt

Als je er niet helemaal zelf uitkomt of niet goed weet welke meter het beste is voor jouw bedrijf kun je altijd contact opnemen met G4S. Je kunt dit doen via de mail, per telefoon of via een contactformulier. Zij kunnen je uitleggen welke meter je het beste kiest en voor jouw bedrijf het meest geschikt is.