Je kan niet overal verstand van hebben

21 jun

Als zelfstandig ondernemer heb je een druk bestaan. Je levert goederen of diensten en onderhoudt een mooie klantenkring. De boekhouding is niet echt jouw ding, maar die doe je erbij. Zo nu en dan doe je wat extra voor je vaste klanten. Je gaat in het weekend naar ze toe om een spoedklusje uit te voeren en laat ze daar zwart voor betalen. Je geeft dat soort zaken niet door aan de belastingdienst; je hoeft ze immers niet wijzer te maken dan ze zijn. Jij hebt er geen benul van, maar de belastingdienst is al een tijd bezig met bewijsstukken tegen jou te verzamelen voor en FIOD inval.
In één keer alles weg
Als de FIOD een inval bij jou doet heb je in één keer een huis vol mensen. Je hele boekhouding wordt in dozen gestopt en meegenomen naar het kantoor van de belastingdienst. Alle bewijsstukken tegen jou die aantonen dat je de belasting ontduikt liggen al op tafel. Je bent compleet overrompeld en hebt geen poot meer om op te staan. Vanaf dat moment zakt de grond onder jou en je bedrijf weg. Alles wat je hebt opgebouwd lijkt in één keer weggevaagd te worden.
Bel een advocaat
Op het moment dat jij in deze situatie zit heb je een fiod advocaat nodig. Je denkt er niet gelijk aan, maar een advocaat houdt het overzicht in de hele kwestie en kan met jou samen kijken naar de FIOD inval en alles wat erbij kwam kijken. Hij kan kijken of er wellicht vormfouten zijn gemaakt die in jouw voordeel kunnen werken. Daarnaast kan hij kijken naar de manier waarop het bewijsmateriaal is verkregen. Het zal helpen om de strafeis te verminderen. Jij kan immers niet overal verstand van hebben, je advocaat helpt je op juridisch gebied een heel stuk.