Wat doe jij als elke seconde telt?

3 sep

De meeste mensen gaan door het leven zonder ooit een situatie mee te maken die gevaarlijk of zelfs levensbedreigend is. Gelukkig maar. Echter in uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat je verzeild raakt in een gebeurtenis of situatie waar elke seconde telt, waar jouw handelen het verschil kan maken tussen leven of dood.

Dat klinkt misschien dramatisch, maar weet je wat je precies moet doen als er brand uitbreekt? Weet je ook wat je vooral niet moet doen? Of wat als er iemand een hartaanval krijgt? En stel je eens voor dat er iemand met een wapen voor je ogen verschijnt.

Het zijn stuk voor stuk uitzonderlijke situaties die de meeste mensen gelukkig nooit mee hoeven maken. Echter juist omdat ze zo uitzonderlijk zijn is het belangrijk dat er iemand is die wel weet hoe ermee om te gaan.

Een kwestie van goede voorbereiding

Op een juiste manier omgaan met een noodsituatie is een kwestie van goed voorbereid zijn. Veiligheids-trainingen bieden je deze voorbereiding, zodat je, wanneer elke seconde ertoe doet, kalm kan blijven en de juiste dingen zal doen en laten.

Een training in de veiligheid kent vele toepassingen. Het leert je omgaan met verschillende soorten noodsituaties en bereidt je voor op hetgeen je moet doen als elke seconde telt. Let wel, het zijn juist deze situaties waar de juiste kennis en goede manier van handelen het verschil tussen leven en dood kunnen betekenen. Iemand met de juiste training vormt de noodzakelijke schakel tussen zijn of haar collega’s en professionele hulpverleners.

Red jij levens?

De vraag is dus of jij zo iemand bent. Staat veiligheid bij jou hoog in het vaandel en wil je graag je steentje bijdragen aan een betere werkplek, dan is een training op het gebied van veiligheid zeker iets voor jou. Als elke seconde telt, tel jij misschien wel.