Wat te doen bij letselschade?

7 sep

Wat te doen bij letselschade? Dat is een vraag die vrij direct, maar niet minder onlogisch is. Want het zal je maar overkomen: je wordt aangereden door een andere automobilist en de kosten die je maakt wil je verhalen op diegene. Maar het laatste waar jouw hoofd naar staat op het moment dat je net slachtoffer van een ongeluk bent geworden, is het regelen van dat soort zaken. In deze blog geven we antwoord op de vraag ‘wat te doen bij letselschade?’.

 

Wat te doen bij letselschade?

Zoals uit de intro al blijkt, kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Het is inderdaad een cliché, maar daarom niet minder waar. Hoe vaak zien we niet een, twee of drie auto’s op de vluchtstrook van een snelweg staan en blikschade op de auto’s? En hoe vaak zie je niet dat daarbij ook een ambulance met loeiende sirene naar de plek waar het ongeluk plaatsvond, moet rijden? Je snapt dat de mensen die uiteindelijk in die ambulance liggen, lichamelijk letsel hebben die het gevolg van het ongeluk zijn.

 

Geen schuld

Daarbij kan het natuurlijk zo zijn dat er geen schuldige aangewezen kan worden. Dat wil zeggen: er is wel een ongeluk geweest, maar eigenlijk is er geen schuld aan, omdat het overmacht is (bijvoorbeeld als iemand plotseling remt en jij met je auto niet sneller kan remmen dan diegene voor je. Het gevolg: je klapt op die auto). Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat jij net met je mobiele telefoon zit te spelen of je de radio net op een andere zender zet.

 

Letselschade

In dat geval kan het zijn dat iemand jou verantwoordelijk stelt voor geleden schade. Niet gek natuurlijk, aangezien de kosten flink op kunnen lopen. Als we ons verplaatsen in het slachtoffer, is het natuurlijk niet fijn dat je alles zelf moet regelen. Maar wat te doen bij letselschade? Schakel een gespecialiseerde organisatie in!